Az énekkar eseményei 2010 őszétől

Szeptember végén a Fóti Református Gyülekezet megújult Gárdonyi Zoltán énekkarát az a megtisztelő felkérés érte, hogy a Dunamelléki Református Egyházkerület kiadásában megjelenő Dunamelléki Énekfüzetek III. kötetének énekei közül 7-et egy lemezfelvétel keretében felénekeljen. Néhány heti buzgó fóti, majd a berekfürdői csendeshét alatti gyakorlás után november 6-án a Pasaréti református templomban az énekkar nyílt szívvel és nagy örömmel eleget tett a felkérésnek.
Egy hét múlva, november 13-án, szombaton énekkarunk a Fasori református templomban teljesített szolgálatot egy ökumenikus kórustalálkozón, ahonnan lélekben mindannyian megerősödve tértünk haza azzal a jóleső érzéssel, hogy így is dicsőítettük Istent.
November 21-én, vasárnap az új összetételű énekkar bemutatkozott a fóti testvérek előtt is az istentisztelet keretében.
Az énekkar következő szolgálata december 19-én, vasárnap délután a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvény keretében volt. A -10 fok ellenére az énekkar tagjai közül igen sokan eljöttek az Óvodakertbe, ahol Fót város polgárai előtt dicsőíthettük Istent.
Advent után nagy örömmel vártuk Jézus születésének ünnepét, míg eljött végre a Szenteste, amikor a nagy számban megjelent testvérek előtt a Godán Sándor testvérünk által betanított gyereksereggel és a gyülekezetet is bevonva együtt énekeltünk. A karácsonyi kórusművek sorát a Csendes éj zárta.
A Szenteste meghitt hangulata után örömünket fokozta, hogy karácsony első napján az ünnepi istentisztelet keretében két éneket énekeltünk együtt a gyülekezettel, mégpedig úgy, hogy az énekek egy-egy versét a gyülekezet felváltva az énekkarral énekelte.
Hálát adunk azért, hogy ennek a nagy múltú énekkarnak jelene és, reméljük, hogy jövője is van, ehhez kérjük Isten áldását.

Nagy Istvánné Katalin

Hozzászólásra most nincs lehetőség.