Hírarchívum

Adventi koszorú készítés

2010. november 23–24. – Az adventi készülődés az oviban mindig néhány nappal advent előtt kezdődik. Ilyenkor szorgos kezű anyukák lepik el a könyvtárszobát. Ügyességüket és fantáziájukat bevetve készítik a szebbnél szebb adventi koszorúkat. Teszik mindezt azért, hogy ezzel is az ovit támogassák.
Bennem – bár csak tévében láttam – az egykori fonók hangulatát idézte a közös munka. Asszonyok ülnek körben – mivel oviról beszélünk, mini asztalok mellett – és miközben kezük serényen dolgozik és alkot, mindenütt vidám beszélgetés, felszabadult nevetés hangja hallatszik. Az idő repül, a feladat eltörpül, és egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy besötétedett, a fal mellett egyre több gyönyörű koszorú sorakozik, és indulni kell haza. Egyszóval, már csak a hangulat megtapasztalása végett is érdemes besegíteni.

„Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert »a jókedvű adakozót szereti az Isten«.” (2 Kor. 9,7)

Ami azonban még ennél is fontosabb lehet, az a cél, amiért ezek az asszonyok dolgoznak. Az így készült koszorúkat a gyülekezeti iratterjesztésben lehet megnézni, és aki beleszeret valamelyikbe, az önkéntes adományával az ovi karácsonyi ünnepségét támogatja. Ebből vásárolnak óvodásainknak az óvónénik ajándékot. Így aki szeretne, a vidám gyermekmosolyok részese lehet.

Kedves gyülekezet, fogadják szeretettel munkánk gyümölcseit!Hozzászólásra most nincs lehetőség.